domingo, 25 de mayo de 2014

capítols V i VI ( part III)

Capítol V i VI


RESUM CAPÍTOL V:
Una intensa pluja obliga als 3 barcelonins a romandre a Salsera. Allí, fan tertúlia sobre teories científiques. Quan acaba de ploure fan una emboscada als barcelonins sense que ells puguin oposar resistència, tot seguit, els porten cap  a morella.


RESUM CAPÍTOL VI:
Montpalau parla amb Cabrera sobre el perquè eren a salsera i Montpalau li respón que van a la caça del mateix vampir el qual havia atacat a Cabrera. Com que Montpalau s’assabenta que Cabrera està malalt per l’atac del Vampir li prepara una infusió feta amb alls perque es recuperi. Montapau i els seus es passen la nit cuidant de Cabrera.


PERSONATGES HISTÒRICS:
Bernat Mas :Metge.Residí a Barcelona.Publicà Pronòstic natural i discurs del cometa (1618) i Ordre breu i regiment per a preservar i curar de pesta (1625).
O’Donnel i Espartero (repetits)
Carles V (repetits)
Esteve Liberós : No he trobat informació
PERSONATGES:
Montpalau, Llagostera, Marquès de la Gralla, Segimon Ferrer, Matons, Bartomeu Garriga, Josep Ignasi (hereu del marqués), Tomàs d’Orga, Francesc Avinyó, Samsó Corbella, Onofre de Dip, Forcadell, Llagostera,Ramón Cabrera, Isidre, Amadeu, Isidre de Novau i el comte de Morella.


VOCABULARI:
Amarar: Tenir llarg temps submergides en basses d'aigua les tiges de lli, de cànem, de jute i d'altres vegetals fibrosos per fer-ne fermentar les parts llenyoses.
Perorar: Pronunciar un discurs.
Emmetzinar: Donar una metzina a algú, matar o danyar algú amb una metzina.
Exsangüe: Que ha perdut la sang per hemorràgia externa o interna.
Furóncol: Inflamació circumscrita de la pell.


LOCALITZACIÓ:
Van de Salsera fins a Morella.


 










ANIMALS I PLANTES:

ESPÈCIES COMUNES: Pi, Llorer, Olivera, Arboç, Ginebre, Alzina, Rourer, Ciprer, Murtra, Aavina, Garbons, Boix, Taronger, Romaní, Farigola, Espígol, Salvia, Tomaní, Broyda, Vampir, Ratapinyada, Moltó.


Scaraboeus Cervarius: Suposem que es refereix a un rosegador.
Pesce Cola: Sirena

IMATGES I DIBUIXOS:

sirena:
 








Scaraboeus Cervarius ( rosegador):



Salvia:




ratapinyada:


No hay comentarios:

Publicar un comentario